4afFuaq6NL%5B1%5D.jpgmnEJAt2PfX%5B1%5D.jpg1-20151212_183045.jpg1-P1060259.jpg1-P1060242.jpg1-P1060234.jpg1-P1060241.jpg

Moikka!

Puoleenväliin asti päästiin ilman välipäiviä, mutta nyt se sitten tapahtui. Eilen ei tosiaan tullut joulukalenteripostausta, ja pahoittelut siitä. Eilen vierähti aika monta tuntia kaupungilla, ja illalla oli niin väsy, enkä keksinyt mitään lyhyttä kirjoitettavaa, että se nyt sitten vähän jäi. Mutta tänään avataan samalla kertaa kaksi luukkua ja puhutaan joululahjoista.

Tänävuonna mun joululahjat ei oo kovin omaperäisiä, ja aika pitkälti makeaa niistä paketeista löytyy. En siis oikein keksinyt mitää ja turhaa stressiä ja hirveästi rahaa kuluttamatta ostin tosi yksinkertasia juttuja. 

Viime jouluna mä panostin hiukan enemmän ja tein itse kaikenlaisia juttuja, kuten kuorintavoiteita kavereille, makeisia sukulaisille ja sen semmoista.

Tässä postauksessa mä ajattelin jakaa sellasia joululahjaideoita, joita oon jo aikasemmin antanut kavereille, tai mitkä muuten vaan mun mielestä kuulostaa kivalta.

Kaverille/sisaruksille:

 • Itse tehdyt jutut on aina kivoja, sillä niistä huomaa heti, että lahjaan on panostettu. Esimerkiksi itse tehdyt kuorintavoiteet, tai kasvonaamiot. Niitä täytyy vain muistaa tehdä tarpeeksi vähän, sillä ne eivät tietenkään säily yhtä kauan kuin kaupan versiot.
 • Itse tehdyt makeiset. Mä tein viimevuonna sellasia pikkumakeita, sellasista suolatikkurinkuloista (?) ja suklaasta. Eli kastoin ne rinkulat sulaan suklaaseen, koristelin nompparelleilla ja laitoin nättiin purkkiin. Tosi helppoa ja nättiä.
 • Jotain mukavaa ja joulun aikaan/talveen sopivaa, kuten pehmeät sukat, huivi, lapaset...
 • Jotain käytännöllistää, kuten kynsien hoitosetti. Mä tein sellasen itse viimevuonna yhdelle kaverilleni. Laitoin lasipurkkiin kynsisakset, vanulappuja ja vanupuikkoja, kynsilakan ja muistaakseni vielä kynsiviilan. Ainakin mun mielestä tollanen olisi tosi kiva lahja.

Vanhemmille:

 • Suklaata tai muuta makeaa. Varmasti mieluista kyllä kelle tahansa.
 • "Lahjakortti", jossa sinä itse lupaat jonkun tietyn ajan sisällä tehdä jotain juttuja, kuten vahtia pienempiä sisaruksia, tiskata astioita yms. Varmasti erittäin hauska ja koskettava lahja.
 • Ja miksi ei vaikka lahjakortti ihan johonkin oikeaan juttuun, kuten hierontaan.
 • Vanhemmista on varmasti kiva, jos annat heille jotain itse tehtyä. Se on asia, joka säilyy kauan, ja sellaisia juttuja katsellessa on kiva muistella menneitä aikoja sitten vanhempana...

Muille läheisille:

 • Kynttilät tai muut koriste-esineet
 • Edelleen ne makeiset ;)
 • Kaunis kortti varustettuna vaikkapa koskettavalla runolla
 • Jotain käytännöllistä, kuten jotain keittiöön sopivaa...

 

Näiden ideoiden lisäksi on tietenkin ajateltava lahjan saajan näkökulmasta, mitä hän ehkä voisi tarvita tai haluta. Ei ole ehkä mitään ideaa antaa ukille vaaleanpunaista kynttilää tai pikkutytölle poikien sukkia...

Ajatushan on kaikessa kuitenkin tärkein, jotan kauheaa stressiä asiasta ei kannata ottaa, vaikka ei keksis mitään erikoista lahjaa.

Tsemppiä tulevaan viimeiseen viikkonn ennen lomaa!

<3: Petra