mWmzHZW3Yi%5B1%5D.jpg

 

tBQljBn10y%5B1%5D.jpg

Tänään tulis pikaisesti vaan pieni jouluinen resepti, nimittäin melko perinteinen maustekakukn ohje. Tän oli tarkoitus tulla jo eilen, mutta kuorrutuksen väsääminen olisi jäänyt niin myöhälle, että päätin tehdä tämän tänään loppuun.

Tein viimevuonna ekan kerran itse maustekakun, ja siitä tuli ihan hyvä siihen asti, kunnes kuorrutin sen... (Se kohta ei siis oikein onnistunut...) Siitä taisi muistaakseni jäädä ainakin puolet syömättä, joten kauhean suurta menestystä se ei saanut. Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla uudelleen, ja eri ohjeella, joten toivotaan, että tälläkertaa onnistaa.

Ajattelin siis jakaa tätä reseptiä tänne teillekkin samalla kun leivon tätä, joten mausta en voi ottaa takeita, mutta lopussahan se selviää.

1-P1060426.jpg

Raaka-aineet:

150 g voita (tai 1 1/2 dl öljyä )

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

2 tl pomeranssinkuorta

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl kaardemummaa

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl kermaviiliä

 

1-P1060429.jpg

  1. Sulata voi ja nosta se jäähtymään.
  2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  3. Sekoita kuivat aineet.
  4. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  5. Sekoita joukkoon voi (tai öljy) ja kermaviili.
  6. Lisää jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.(silikoonista vuokaa ei tarvitse voidella)
  8. Kypsennä uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

1-P1060437.jpg1-P1060440.jpg

 

Sokerikreemi:

50 g margariinia

2 dl tomusokeria

1/2 rkl vettä

1-P1060447.jpg

  1. Notkista margariini vatkaimella.
  2. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä.
  3. Lisää vesi.
  4. Sivele kreemi jäähtyneen kakun pintaan.

 

1-P1060457.jpg

Koristelu:

  1. Kauli sokerimassa 2-3 mm paksukis levyksi ja nosta kaukun päälle. Tasoita.
  2. Koristele esim. sulalla suklaalla, tai kiinnitä pinnalle muita kakkukoristeita. Itse käytin sitä tahnaa, millä koristellaan joulupipareita. (Ei nyt millään tule sen oike nimi mieleen...)

1-P1060474.jpg1-P1060478.jpg

Tällänen siitä sitten loppujenlopuksi tuli. Ei ehkä mikään mestariteos, mutta paljon parempi kuin viimejouluna, ja sitähän tässä haettiin... ;) Toivotaan, että makukin on edes siedettävä...

<3: Petra