xDLrHhBXOH%5B1%5D.jpg

 

Heissan kaikki!

Muutamat viikot ennen joululomaa voivat olla joillekkin yhtä tuskaa opiskelun osaltaa. Viimeisiä kokeita joista pitäis koittaa saada hyvät numerot ennen välitodistusta, pistareita, joissa pärjääminen voisi tarkoittaa helpotuksia tulevaisuudessa, ja kaikesta tästä tekee vielä rankempaa pimeys, joka kestää myöhälle aamuun ja alkaa aikaisin iltapäivällä. Myös tieto siiitä, että kohta pääsee lomalle, voi tehdä opiskelemisesta entistä vastenmielisempää. Näitä ongelmia on varmasti kaikilla ainakin joskus ja itsestäni ainakin välillä ajatus netfliksin katsomisesta kuulostaa enemmän kuin houkuttelevalta koulukirjojen avaamisen rinnalla.

Monet blogaajat ja vlogaajat jakavat opiskeluvinkkejä todella paljon, ja joskus ne jopa oikeasti auttavat. Niimpä minäkin ajattelin nyt jakaa omia, melko tavallisia, tapojani ja vinkkejäni opiskeluun, motivoidakseni paitsi itseäni, myös mahdollisesti teitä.

 

1-20150723_205457.jpg

 

 • Ennen kun alkaa lukemaan, kannattaa käydä ulkona, tai tehdä jotain muuta mikä nollaa vähän ajatuksia. Etenkin koulupäivien jälkeen, ei kannata heti koulusta tultua alkaa lukemaan, vaan tehdä ensin jotain kivaa, mikä ei liity ollenkaan kouluun. Sillon kun oli vielä paremmat säät, mä kävin koulun jälkeen usein lenkillä, söin, ja aloin sitten vasta lukemaan. Nyt kun koulusta tullessa on pimeää ja sateista, mä usein kirjottelen blogia tai kuuntelen musiikkia. Aivot on taas paljon vastaanottavaisemmat, kun ensin vähän nollaa.

1-20151201_153552.jpg1-20151205_135442.jpg

 

 • Lukeminen on myös huomattavsti miellyttävämpää, kun vaihtaa kouluvaatteet rennompaan asuun. Voi olla missä asennossa tahansa, eikä tiukat farkut ala heti puristaa. ;)
 • Kun lukuympäristö on kiva ja sellainen mistä tykkää, viihtyy oletettavasti myös paljon pidempään kirjan ääressä. kannattaa esimerkiksi tuulettaa huone, sillä raikkaassa ilmassa aivotkin pysyy virkeempinä. Mä usein poltan myös kynttilöitä. Ja ennen kaikkea, muistakaa hyvä valaistus!

 

1-20151205_135624.jpg1-20150812_101823.jpg

 

 • Kannattaa valita se aine joka on vaikein, ja panostaa siihen eniten. Montaa ainetta ei voi lukea yhtä aikaa, joten kannattaa tarkastella kuinka kauan seuraavaan kokeeseen on ja aloittaa lukeminen hyvissä ajoin. Sitten ei tule kauheaa kiirettä, ja on lisäaikaa lukea vaikeimpia juttuja uudelleen.

 

1-20150903_161710.jpg

 

 • Ja tietenkin eri aineita on harjoiteltava eri tavoilla, jotta saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen:
 • matikan oppii vain laskemalla
 • Maantiedon ja muut lukuaineet oppii parhaiten lukemalla ja tekemällä tehtäviä. Myös muistiinpanot voi auttaa.
 • Kieleten opiskelussakin tehtävien tekeminen auttaa. Lisäksi esim. sanojen ja tärkeiden juttujen viivaaminen ja ympyröiminen ym. koristelu tusseilla voi auttaa. Kannattaa myös lukea teksteja ja tehdä niihin liittyviä tehtäviä.
 • Muistakaa kuitenkin se, että jokainen oppii eri tavalla ja parhaiten itselleen sopivan oppimistyylin löytää vain kokeilemalla. ;)

1-20150721_201337.jpg1-20151205_135824.jpg

 

 • Jos yrittää keskittyä liian kauan samaan asiaan, siitä ei usein seuraa muuta kun väsymystä. Siksi kannattaa valita jokin aika, jonka opiskelee ja pitää sitten pienen tauon, tai sitten lukee vaikka muutaman kappaleen ja pitää tauon. Tauon aikana voi vaikka kuunnella muutaman hyvän biisin, selailla puhelinta tai vaikka käydä nappaamassa jotain pientä syötävää.
 • Josta päästäänkin seuraavaan aiheeseen, joka on ravinto. Nälkäisenä ei kannata edes yrittää lukea. Ennen lukemista kannattaa syödä jotain terveellistä, missä on paljon energiaa, sillä opiskeleminen kuluttaa sitä yllättävän paljon tuntuisesti. Myöskin tauoilla on hyvä käydä syömässä jotakin, varsinkin jos tuntuu, että alkaa väsyttää.

Muistakaa kuitenkin se, että jokainen tosiaan oppii eri tavoilla, eikä nää jutut välttämättä sovi just sun oppimistyyliin!

Mutta tässä nyt asioita ja vinkkejä, kuinka mä valmistaudun kokeisiin noin niinkuin yleensä. Toivottavasti tästä on teille iloa! ;)

Hyviä opiskeluhetkiä ja onnea kokeisiin! '

<3: Petra