zGQZwDEFpo%5B1%5D.jpg1-20151205_133618.jpg1-20151205_133425.jpg1-20151205_133029.jpg1-20151205_133224.jpg

 Moikka!

Tänään aiheena olis, niinkuin kuvista näkyy, kirjat ja lukeminen. Nyt kun alan ajattelemaan, niin mä olen aina ollut kirjojen kanssa tekemisissä jossakin muodossa. Ihan pienestä asti vanhemmat ja isovanhemmat ovat lukeneet mulle paljon erilaisia satuja, ja kun niitä tälleen vanhempana selailee, tulee ihanasti lapsuus mieleen.                                                                                                                                                                     Mummi on lisäksi kertonut mulle huiman tarinan, kuinka olisin oppinut lukemaan jo ensimmäinä päivinä eskariin mennessäni! Itse en tietenkään muista tuon tarinan päälle mitään, mutta paljon olen joka tapauksessa ehtinyt elämäni aikana lukemaan. Ala-aste aikoina luin ihan hirveän paljon erilaisia kirjoja, ja parhaiten niistä on jäänyt mieleen erilaiset hevoskirjat, Jesse koirakirjat, Nina kirjasarja ja kaikenlaiset sekalaiset lasten romaanit, joita luin aika paljon. Nyt ylä-aste aikana on tuo muiden kuin koulukirjojen lukeminen jäänyt vähän vähemmälle, mutta joitakin oikeasti hyviä kirjoja jaksan vielä luke.

Tässä pieni lista kirjoista, joista olen tykännyt:

  1. Ruta Sepetys - Harmaata valoa. Todella koskettava kirja nuoren tytön perheen elämästä neuvostosotien aikana. Erittäin mielenkiintoinen, mukansatempaava ja ennekaikkea juuri koskettava.
  2. John Green - Tähtiin kirjoitettu virhe. Mukavan sarkastinen ja koskettava. Luulen että suurin osa teistä onkin lukenut tämän kirjan, tai vähintään nähnyt elokuvan, mutta jos ei, suosittelen ehdottomasti kumpaakin. Englannin kielistä versiota en ole jaksanut lukea, sillä siinä on niin vaikeita sanoja ja lukeminen tyssää vähän väliä jonkun sanan kohdalle jota en tunne...
  3. Salla Simukan Lumikki- trilogiaan perustuvat kirjat: Punainen kuin veri, Valkea kuin lumi ja musta kuin eebenpuu, ovat todella jänniä ja mukaansatempaavia
  4. Mary E. Pearson - Kuka on Jenna Fox. En ole lukenut tätä pitkään aikaan, mutta sen verran hyvä kirja on, että kannattaa lukea. Kirja täynnä arvoituksia ja tunteita.

 

Tässäpä muutamia kirjoja, joista olen tykännyt, ja lukenut useammankin kuin yhden kerran. Jos et ole jo kerennyt lukemaan näitä kaikkia kirjoja, niin suosittelen kyllä jokaista.

Näitten kirjapuheiden ääreltä onkin mentävä suoraan uskonnon ja maantiedon kirjojen ääreen, sillä niistä olisi tässä tällä viikolla kokeita tulossa...  Toivottavasti en ole ainoa, jolla on juuri nyt se pahin koetulva ennen lomaa menossa...?

<3: Petra